fbpx
Oldal kiválasztása

2 tudományos bizonyíték az arcjóga hatásáról

Szerző:

Az arcjógáról semmilyen tudományos bizonyíték nincs? De van! Ebben a cikkben 2 olyan tanulmányt is olvashatsz, amely az arcjóga és arcmasszázs fiatalító hatását bizonyítja.

1. Napi 30 perc arcjóga 3 évvel fiatalabbá tesz

Az egyik legfrissebb és legjelentősebb tanulmányt 2018 januárjában készítette a Northwestern Egyetem az Egyesült Államokban. A résztvevők 20 héten keresztül végeztek 30 percben arcjógát - a gyakorlatok többsége arctorna gyakorlat volt - amit orvosok és bőrápolási szakemberek követtek nyomon. Azoknak az arca, akik naponta végezték a gyakorlatokat,  a 20 hét alatt majdnem 3 évet fiatalodott.

Dr. Murad Alam a Northwestern Egyetem dermatológiai professzora és a tanulmány vezetője szerint "Bizonyíték van arra, hogy az arctorna javíthatja az arc megjelenését és csökkentheti az öregedés látható jeleit. Ezek a gyakorlatok növelik és erősítik az arc izmait, így az arc tónusosabb és formáltabb lesz, mint amilyen egy fiatal arc is."

A hatásos arcjóga gyakorlatok többek között az orcák enyhe összeszorítását is tartalmazzák. Számos izom együttesen mozgatja az orcákat és a tanulmány azt mutatja, hogy ezen izmok építése teltebb kinézetűvé teszi az arcot.

Emily Poon, dermatológiai kutatási asszisztens professzor ezen kívül beszélt az arczsír-vesztésről és sorvadásról, amely az öregedés során következik be "Azonban, ha az alatta lévő izom nagyobb lesz, akkor a bőr alatt több "kitöltőanyag" van és az erősebb izom az arc formáját teltebbé teszi. Az izomnövekedés növeli az arc volumenét és szembeszáll az öregedéshez köthető arc vékonyodás és bőr megereszkedés hatásaival."

 

2. Az iker tanulmány

A Danielle Collins Face Yoga Method egy BBC által készített tanulmányban is szerepelt, melyet egy orvos ikerpár Twinstitute néven csinált. Egyikük megtanulta e módszert, és húsz héten keresztül csinálta a 10 perces arcjógát az arc felső részére, valamint 10 perces arcjógát az arc alsó részére, plusz a lifting hatású masszázst is.
Az ikerpár másik, aki szintén egy orvos, PRP kezelésnek (vagy más néven "vámpír" kezelésnek) vetette magát alá, ami egy egyszeri arckezelés, melynek ára több tízezer forint és természetesen tűket alkalmaznak hozzá.

Az ikerpár mindkét tagjának analizálták bőrét egy bőrgyógyász, valamint egy high-tech bőranalizáló gép segítségével, a kezelések és arcjóga előtt és után. Azon testvér bőrét, aki a vámpír kezelést választotta, a vizsgálat 2 évvel IDŐSEBBNEK mutatta. Az a testvér, aki viszont az arcjógát csinálta két héten keresztül, bizonyítottan 1 évvel FIATALABBnak nézett ki 20 hét után.

 

 

Természetesen számos egyéb tanulmány van még, amelyet az arcmasszázs, relaxáció, és akupresszúrás pontok kapcsán végeztek, amely mind bizonyítja az arcjóga és arctorna hatékonyságát.

Valószínűleg nincs időd napi 30 percet arcra edzeni, de már egy öt perces alapvető arcjóga rutin is csodákat fog művelni az arcoddal!

 

 

Ingyenes gyakorlatok hetente

A fiatalarc.hu oldal célja, hogy könnyen elsajátítható és begyakorolható  arcjóga és arctorna technikákat tanítson Neked.  Hetente kapsz egy új, ajándék gyakorlatot és néhány jó szót. Semmi mást!

"Ezek a videók megváltoztathatják az életedet. Ha eddig azon filozofálgattál, hogy már nem olyan ragyogó és feszes az arcod, mint régen és kéne valami jó kis botox, akkor előtte inkább kérd az anyagaimat és adj időt a természetes módszereknek."